Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de prijzen en subsidies van een rietendak?

De prijs van een rietendak is natuurlijk afhankelijk van de omvang van je dak,  maar daarbij zijn er nog tal van verschillende aspecten die van invloed zijn op de prijs van je rietendak. De factoren die het meeste invloed hierop hebben zijn de volgende:  hoeveel werk erop het moment in de markt is, hoe moeilijk het is om een rietendak bij jou aan te leggen,  de kwaliteit die de rietdekker bied en natuurlijk de plaats waar je huis of plaats gelegen is waar je een rietendak wilt aanleggen.

 Er bestaat ook een vakfederatie Rietdekkers, deze maakt jaarlijk een onderzoek waarbij men op zoek gaat naar de gemiddelde prijzen die de verschillende rietdekkersbedrijven hanteren. Momenteel betaal je gemiddeld  per vierkante meter plus minus 90 euro.  Dit is de prijs voor een vak, wat ze zeggen makkelijk dak dat niet stijl is en dat maximum 1 schoorsteen en dakkapel bezit.  Dit is dan wel exclusief vervoerkosten, afvoeren van afval en andere eventuele bijkomende kosten.  Dit is prijs dat men gebruikt voor normaal Nederlands riet, voor Novariet kan je het dubbele van de prijs rekenen. De belasting op de toegevoegde waarde is in in zo goed als alle gevallen gewoon 21%. Er zijn toch enkele uitzonderingen, namelijk bij  isolaties en renovatie werkzaamheden kan dit een aan tarief zijn.

Subsidies voor het aanleggen van een rietendak is helaas niet meer aanwezig, indien je reeds een rietendak hebt en je wilt deze opnieuw dekken, dan kan je  wel aanspraak maken op een subsidie.  Ook voor panden met monumentale waarden ontvangen in sommige gevallen een subsidie,  of je wel of geen subsidie ontvangt  hangt dit af van de stad waar het gebouw in staat, hoe oud het gebouw is en nog zoveel meer.  Dit kan zelfs verschillen in welke jaar je het monumentale gebouw laat renoveren.

http://www.rietwerk.nl/